Sport

Stichting Nedereind vindt dat sport en beweging belangrijk zijn voor de doelgroep. Hierom doet Stichting Nedereind aan verschillende sport en/of buiten activiteiten, zoals voetballen, tafeltennissen, zwemmen en lopen. Onze stichting heeft haar eigen sportvereniging genaamd NSV, Nedereindse Sportvereniging. Met deze sportvereniging doen wij regelmatig mee aan voetbaltoernooien en zijn wij lid van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Hiernaast doen wij elk jaar mee met de Nieuwegeinse Avondvierdaagse.

Stichting Nedereind onderneemt verschillende activiteiten om de mogelijkheden voor deelname aan de maatschappij te vergroten. Medewerkers stimuleren de cliënten om deel te nemen aan reguliere sportactiviteiten door contact te leggen met sportscholen, verenigingen en dergelijke: cliënten worden gestimuleerd deel te nemen aan sport- of creatieve activiteiten in de buurt. Om de drempel voor cliënten lager te maken leggen medewerkers contacten met clubs in de buurt of gaan ze de eerste keer mee ter
ondersteuning.

Nedereind vindt het belangrijk dat er ’s avonds een afleiding van de dagelijkse sleur behoort te zijn, waardoor de doelgroep minder in de verleiding komt om middelen (drank, drugs) te gebruiken of andere onwenselijk gedrag te vertonen. Daartoe heeft Nedereind bijna iedere avond een invulling voor de degenen die er gebruik van willen maken. Aangezien Nedereind sport in een hoog vaandel heeft staan, heeft ze in april 2010 een sportvereniging opgericht: de Nedereindse Sportvereniging (NSV). Binnen de vereniging kan men tafeltennissen, voetballen, zwemmen, fitnesstraining volgen en wandelen. Met de tafeltennisafdeling doet de vereniging mee met de bondscompetitie van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) sinds de najaarscompetitie van 2010. Met de voetbalafdeling doet men mee aan door andere verenigingen georganiseerde G-toernooien.