Wonen

IMG 1310

Stichting Nedereind biedt enkele woonplekken aan in Nieuwegein en Utrecht voor mensen (vanaf 16 jaar) met een licht verstandelijke beperking en/of psychische stoornis/gedragsproblemen. Het kan gaan om een tijdelijke of langdurige woonplek. Het wonen bij Stichting Nedereind kenmerkt zich door een veilige en stabiele omgeving met een vaste structuur, continuïteit en regels.

 

Lees meer

Werken

dierenweide zuilenstein 1 20200520 1617015322

Naast het bieden van een woonplek richt Stichting Nedereind zich ook op het vinden en behouden van werk. Wanneer cliënten die bij Nedereind wonen (of ambulante begeleiding ontvangen) geen of onvoldoende werk/ dagbesteding hebben (minder dan 3 dagen per week), participeren zij in de dagbesteding als onderdeel binnen Stichting Nedereind. Hierin kunnen cliënten een keuze maken tussen schoonmaak, groenvoorziening en onderhoud van de 5 dierenweides van Nieuwegein.

 

Lees meer

Zorg

IMG 1673 2

Stichting Nedereind is een instelling met een WTZa-vergunning en levert zorg op maat aan mensen met een licht-verstandelijke beperking en/of psychische stoornis/gedragsproblemen. De begeleiding van de jong volwassenen wordt verzorgd door een klein en vast team van ervaren medewerkers, dat daarbij wordt ondersteund door het hoofd en een orthopedagoog als zorginhoudelijk adviseur.

Lees meer

Sport

nedereindseweg 402 3 2016

Stichting Nedereind vindt dat sport en beweging belangrijk zijn de doelgroep. Hierom doet Stichting Nedereind aan verschillende sport en/of buiten activiteiten, zoals voetballen, tafeltennissen, zwemmen en lopen. Onze stichting heeft haar eigen sport vereniging genaamd NSV, Nedereindse Sportvereniging. Met deze sport vereniging doen wij regelmatig mee aan voetbaltoernooien en zijn wij lid van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Hiernaast doen wij elk jaar mee met de Nieuwegeinse Avondvierdaagse.

 

Lees meer

Ervaringsverhaal van Nedereind

Nedereind is dit jaar deelnemer aan de VGN Academie geworden. ‘We zijn een kleine instelling voor cliënten met LVB en psychische problemen,’ zegt Lidewij Zwart. Lidewij is orthopedagoog, ze adviseert, werkt in de praktijk en is verantwoordelijk voor leren en ontwikkelen. Nedereind is een relatief kleine instelling met 24 medewerkers, maar kent net als iedere instelling in de gehandicaptenzorg de grote uitdagingen in het wer- ven en opleiden van medewerkers. ‘We richten ons op gediplomeerde beroepskrachten én steeds meer op mensen die niet opgeleid zijn.’ Nedereind zoekt naar manieren om enthousiaste mensen zonder ervaring bekwaam te maken. Zij-instromers volgen niet meer een hele beroepsopleiding, maar korte modulen voor onder andere verplichte scholing én de spoedcursussen van de VGN Academie. Lidewij vindt de spoedcur- sussen een goeie mix van kennis over de doelgroep en vaardigheden die je in het werk nodig hebt. Daarnaast maakt zij klasjes voor de bijscholing van alle medewerkers, dus voor zowel zij-instromers als geschoolde en ervaren medewerkers. ‘We gebruiken daarbij veel content van de VGN Academie,’ zegt ze. ‘En het leuke is dat zowel zij-instromers zonder ervaring als MBO- en HBO-geschoolden zeggen veel aan de leertrajecten te hebben. We denken vaak dat mensen met een beroepsopleiding klaar zijn, maar ze zijn net zo blij met de specifieke kennis die de VGN Academie aanbiedt’.

Lidewij is dus spin in het web en dat heeft voordelen: ‘Ik ken de cliënten, ik weet waar uitdagingen liggen en ik ken de medewerkers. Behalve dat ik de spoed- cursussen inzet, kijk ik gericht naar de onderwerpen die op dat moment spelen en vraag collega’s dan bouwstenen te doorlopen. Vaak ben ik er zelf bij om toelichting te geven en het gesprek te voeren over de relatie met de praktijk. Dat is het voordeel van een kleine organisatie. Ik vind het heel leuk om nu via het regio-overleg gebruik te kunnen maken van de ken- nis van opleidingsadviseurs van de grotere instellin- gen. En misschien leidt dat ook tot samenwerken bij opleiden. Dat zou mooi zijn.’

 

Onze partners

Kijk eens op de websites van onze partners:

NSV

Participate and go 6.11 e1573548691156